O γ ό ν ι μ ο ς θ ε σ σ α λ ι κ ό ς κ ά μ π ο ς

Τα προϊόντα αραχίδας παράγονται στην ελληνική ύπαιθρο, τη Ζηλευτή Τρικάλων, μια γόνιμη περιοχή του θεσσαλικού κάμπου.

Τ ε χ ν ο γ ν ω σ ί α

03_3115 MPARDAS D3 (R-2) ()

Η οικογένεια Μπάρδας βασίστηκε στη μεγάλη παράδοση αλλά και τεχνογνωσία της καλλιέργειας των οσπρίων στην Ελλάδα, στις ιδανικές συνθήκες της γης και του κλίματος της χώρας και ιδιαίτερα του θεσσαλικού κάμπου και καλλιεργεί το φιστίκι -ένα προϊόν μη ελληνικό- το οποίο πλέον αποτελεί βασική τροφή της σύγχρονης ελληνικής διατροφικής κατανάλωσης.

Η αραχίδα

Η αραχίδα είναι ετήσιο φυτό χαμηλής ανάπτυξης με καταγωγή από τη νότια Αμερική. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην καλλιέργεια της αραχίδας, είναι ότι τα φιστίκια που παράγει βρίσκονται σε λοβούς που αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια του χώματος, ανάμεσα από τις ρίζες του φυτού. Η αραχίδα κατατάσσεται στους ξηρούς καρπούς, ωστόσο ανήκει στην ίδια οικογένεια των ψυχανθών, δηλαδή των οσπρίων, εκεί όπου ανήκει η καλλιέργεια του αρακά και η καλλιέργεια του κουκιού. Η καλλιέργεια της αραχίδας θέλει αφράτα, ελαφριά, αμμώδη εδάφη για να μπορούν να σχηματίζονται και να αναπτύσσονται καλύτερα οι λοβοί του φιστικιού, καθώς επίσης για να γίνεται πιο εύκολα η συγκομιδή και η εξαγωγή τους από το έδαφος θέλει ζεστό και ήπιο κλίμα χωρίς παγετούς, ενώ το πιο κατάλληλο εύρος θερμοκρασιών για την ανάπτυξη των φυτών και την καλή παραγωγή καρπών είναι 22-30°C.

address

Ζηλευτή Τρικάλων

Τρίκαλα, 42100, Ελλάδα

direct

+30 2431 089108